Wat is er allemaal te doen in de omgeving?

Zeeland ...

… waar de grens tussen land en zee vervaagt en waar je de zon in de zee ziet zakken. Waar je geniet van mosselen met een goed glas wijn, terwijl schepen rakelings voorbijvaren. Waar je nog echte haaientanden vindt in het zand en de badplaatsen authentiek zijn. Dé plek waar de zee altijd dichtbij is. Hier zit het strand in het DNA. Dat voel je, dat proef je en dat ervaar je.


Jumbo Supermarkt (800 m)

Op ongeveer 10 minuten lopen van het park vind je een Jumbo-supermarkt met een zeer uitgebreid assortiment.

Openingstijden:
Maandag: 8.00 – 20.00u
Dinsdag: 8.00 – 20.00u
Woensdag: 8.00 – 20.00u
Donderdag: 8.00 – 21.00u
Vrijdag :8.00 – 21.00u
Zaterdag: 8.00 – 20.00u
Zondag: Gesloten


Strand Sint-Annaland (100 m)

Op 3 minuten lopen vanaf het strandhuisje ligt een openbaar zandstrandje waar het heerlijk toeven is in de zomer. Het strand loopt langzaam af, dus het is veilig voor kinderen om aan de waterrand te spelen.

Breng je strandtas en handdoek mee, bouw zandkastelen met de kinderen, en neem een verfrissende duik in het water. Bij het strandje is een snackbar met heerlijke verse frietjes. 

Honden moeten op het strand worden aangelijnd van 1 mei tot 1 oktober.

 

Duik in het schoonste zwemwater van Europa (100 m)

Kleine, knusse strandjes. Daar zijn er in Tholen veel van. Beschut achter de dijken kun je uren in de zon en aan het water doorbrengen. Je kunt er zwemmen, snorkelen of lekker pootjebaden. Is het water nog te koud? Dan is het ook leuk om langs de strandjes te speuren naar schelpen en zeediertjes of flessenpost.

Strandjes op Tholen

Onze tips:

• Strandje Schelpenhoek (Schelphoekseweg 3, Poortvliet)
• Bergsediepsluis (Oesterdam bij de Bergsediepsluis, Tholen)
• Strandje Sint-Annaland (Havenweg, Sint-Annaland)
• Strandje Gorishoek (Kastelijnsweg, Sint-Maartensdijk)

 

Brasserie de Deu-Braek (0 m)

Brasserie De Deu-Braek zit op het park en heeft een wisselend seizoensmenu met klassieke gerechten die bij iedereen in de smaak vallen. Geniet van een smaakvolle lunch, of een gezellig diner. Op het menu staan ook speciale gerechten voor kinderen en vegetariërs. Bij mooi weer kun je natuurlijk plaatsnemen op het terras, en zullen de kinderen zich vermaken in het klimhuis of op de schommels.

 

Verse broodjes (0 m)

Je kunt bij de receptie een bestelling plaatsen voor verse broodjes en croissants. Deze kun je de volgende ochtend afhalen. Heerlijk in je eigen tuin van een vers ontbijtje genieten!

 

Wandelen en fietsen

In Sint-Annaland en op het eiland Tholen vind je eindeloze wandel- en fietsroutes. Trek eropuit en zie hoe mooi en natuurrijk het eiland is. De dijken, oude boerderijen, uitgestrekte polders en bloemenvelden vormen een prachtig decor tijdens je tocht.

Zeeland is bij uitstek geschikt om te wandelen of te fietsen. Je kunt je eigen route bepalen aan de hand van de vele wandel- en fietsknooppunten in Zeeland, zo ook in Sint-Annaland en op het gehele eiland Tholen.

De VVV-fietsroute ‘Een Moment voor Tholen’ bestaat uit 76,9, 58 of 37,5 kilometer. Deze mooie themaroute brengt je langs oude, authentieke boerderijen op Tholen en Sint-Philipsland. Bij de boerderijen staat een informatiepaneel waar meer staat geschreven over de geschiedenis van de boerderij.

https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/wat-te-doen/fietsen/alle-fietsroutes-in-zeeland

 

Fietsverhuur (0 m)

Bij de receptie zijn fietsen te huur, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Dames- en herenfiets:
€ 9,- voor een hele dag
€ 5,- voor een halve dag
Kinderfiets:
€ 6,- voor een hele dag
€ 3,- voor een halve dag
Hond- of kinderkar:
€ 15,-  per dag (inclusief fiets)
Bolderkar:
€ 5,- voor een hele dag

 

Solexverhuur en E-Harley verhuur op het park zelf (0 m)

De Solexen en E-Harley's zijn te huur voor gezelschappen vanaf 2 personen en iedere deelnemer dient minimaal in het bezit te zijn van een geldig brommercertificaat. Om teleurstelling te voorkomen kun je het beste het gewenste aantal Solexen/E-Harley's en de arrangementen vooraf reserveren. Zo ben je met je groep op voorhand verzekerd van een nostalgisch dagje Solex of E-Harley rijden door leuke dorpen, uitgestrekte polders, eindeloze dijken, langs het water en alle andere elementen die de gemeente Tholen zo uniek maken.  

Brasserie de Deu Braek
Nieuwlandseweg 2
4697RK St-Annaland
 

0166 – 851945
06 – 40478103
 

Duiken en snorkelen Sint-Annaland (100 m)

Duikstek 73 ligt bij het strand van Sint-Annaland, op slechts 2 minuten lopen vanaf het strandhuisje. Het beste moment om hier te duiken is bij laag water, dan heb je het beste zicht. De kale zandvlakten van de ondiepe geul lopen langzaam over in een prachtig begroeide bodem met een verscheidenheid aan zeedieren. Zo zie je hier bijvoorbeeld krabben en kreeften, garnalen, zeepaardjes, sponzen en zeedahlia’s in tal van groottes en kleuren.

In het Grevelingenmeer, op 45 minuten rijden van het park, is het zestig meter lange schip Le Serpent afgezonken. Deze ligt nu op ongeveer 23 meter diepte. Of duik naar de bekende ‘Galjoen zonder Poen’ bij Wemeldinge in de Oosterschelde, ook op 45 minuten rijden. Dit wrak ligt 25 meter onder water.

Het Nationaal Park de Oosterschelde staat wellicht het meest bekend om de van kleur veranderende sepia, een inktvis, die hier iedere lente eieren leggen. Talloze duikers trekken naar de Zeelandbrug, de zijde bij Ziekikzee, om de parende sepia’s te bewonderen.

Duiken in Zeeland is echt heel bijzonder, maar houd wel rekening met de stromingen, de wind en de getijden. Er zijn een aantal wateren waar beginners veilig kunnen duiken, maar voor de meeste plekken is meer ervaring vereist.

 

De haven van Sint-Annaland (300 m)

Sint-Annaland heeft een jachthaven aan de Krabbenkreek. De jachthaven van Sint-Annaland is prachtig gelegen tussen de Oosterschelde en de Grevelingen. Jaarlijks vindt er in de zomer de Kaoiedag plaats, een groots evenement met een maritieme markt in de haven, verschillende muzikale optredens en allerlei activiteiten op het water.  Een moderne haven aan de Krabbenkreek die in open verbinding staat met de Oosterschelde. Je kan er ook bootjes huren!   

Enjoy Sailing Zeeland
Boulevard 1
4697 BC Sint Annaland
Telefoon: 06 – 50745560

Restaurant Buutengaets (400 m)

Zon, wind en zilte lucht… De buitenlucht maakt hongerig en die kun je ook na het varen stillen op het mooiste terras aan het water tijdens de zomermaanden.   Vanaf de meeste tafeltjes heeft u een fantastisch uitzicht op het Zeeuwse water. U kijkt uit over de Krabbekreek, een zijarm van de Oosterschelde. Ideale omstandigheden om lekker Oosterscheldekreeft/vis te eten!  
Het restaurant en clubhuis van WSV Sint-Annaland is gelegen in de jachthaven van Sint-Annaland op het eiland Tholen.

Ook hebben ze verrassende vleesgerechten op de kaart staan, en een digistievenkaart met veel verleidelijke desserts. De kaart wisselt per seizoen, maar ook buiten de kaart is er een 3 gangen Buutengaets menu aanwezig. 

De wijnkaart laat een scala aan wijnen zien, wellicht is er wel een passende wijn voor je bij. Elke maand hebben ze witte en rode wijn van de maand, ook per glas.

 

Suppen op Tholen (200 m)

Wil je Tholen vanaf het water bewonderen? Ga een middag sportief suppen (stand-up paddling) met Catalina SUP! Na 1 introductieles kun je al heerlijk op een board de wateren verkennen op een mooie dag. Gevorderden kunnen bij Catalina SUP terecht om een board te huren.

Catalina SUP biedt suplessen en boarden te huur aan jongeren vanaf 10 jaar en volwassenen. Bij SUP sta je op een sup-board en heb je een paddle in de hand. Je vindt snel je evenwicht, waarna je met rustige snelheid over het water vaart. Dit kun je alleen of met je partner doen, maar het is ook leuk om in groepsverband te suppen. Ondertussen geniet je van het lekkere weer en het mooie uitzicht. De activiteit heeft een lage impact op het lichaam en is daardoor voor bijna iedereen geschikt.

Wil je een privéles of groepsles boeken voor een familie-uitje? Of lijkt een sunset-tour en of een suptour met de hond je leuk? Er zijn veel mogelijkheden en arrangementen voor jong en oud. Het is verstandig om een (groeps)les of board te reserveren. Via de website van Catalina SUP kun je een reservering maken en prijzen inzien. In Sint-Annaland kun je zelf suppen bij het strandje naast ons park.

https://www.2k-music.nl/catalinasup/index.php/locaties  

Zeehondensafari (600 m)

Frisia rondvaarten *uniek in Nederland: zeehondensafari!

Op één van de zandbanken in de Oosterschelde is een grote groep zeehonden neergestreken waar je met laag tij heel dichtbij kunt komen. Tijdens de speciale zeehondensafari van Frisia rondvaarten nemen ze uitgebreid de tijd om in stilte van deze prachtige dieren te genieten. Een unieke kans!

De zeehondensafari begint in Sint-Annaland (tocht van 2 uur, 15 minuten); Gorishoek (Scherpenisse) of in Zierikzee (tocht van 2 uur). Een natuurervaring met prachtig zicht op de langste brug van Nederland (de Zeelandbrug) en een grote kans om ook bruinvissen (de Nederlandse dolfijn) te zien.


Dagje naar Zierikzee vanuit Sint-Annaland met Frisia (600 m)

Op dinsdag in de maanden juli en augustus is het mogelijk naar Zierikzee te varen vanuit Sint-Annaland.
Zierikzee is een oude stad van ongeveer 600 jaar oud. Dit kun je mooi zien aan de binnenstad met veel oude gebouwen. Het historische stadje heeft heel veel leuke kleine winkeltjes, maar ook de grotere winkel ketens zoals Xenos, Kruidvat en Hema kun je hier terug vinden.

In de zomer bruist het van gezelligheid. Een plaatsje waar vele toeristen en dagjes mensen komen. Horeca en terrassen in overvloed. De winkels zijn op zondag gesloten.

uiteraard kun je ook met eigen vervoer naar Zierikzee!

Boulevard / Havenweg

4697 RL  St-Annaland

Tel: +31 (0)166-654321

Mobiel: +31 (0)6-53470330

 

Akkermans Leisure & Golf (14 km)

Golfliefhebbers opgelet: op slechts een kwartiertje rijden vanaf het park ligt Akkermans Golf & Leisure, een prachtig aangelegde en uitdagende 9 holes par-3 baan met een driving range, oefengreens en een sfeervol Grand Café. De golfbanen met hoogteverschillen en lastige waterpartijen bieden genoeg uitdagingen voor zowel beginnende als ervaren golfers.

Jong en oud is van harte welkom op de golfbaan in de Heense polder. Met een dagkaart kun je van alle faciliteiten gebruikmaken. Kinderen jonger dan 12 jaar spelen gratis, mits zij worden begeleid door een meespelende volwassene. Je kunt hier natuurlijk ook golfsets, losse golfclubs en trolleys huren.

In het sfeervolle Grand Café kun je overheerlijk lunchen of een drankje drinken met uitzicht op het terrein, en tijdens het zomerseizoen op vrijdag- en zaterdagavond geniet je van een overheerlijke dagschotel.

Akkermans Leisure & Golf
Heense Molenweg 23
4655 TB – De Heen

www.akkermansgolf.nl


Boerengolf en schaatsen (1,2 km)

IJsclub Sint-Annaland en Scherpschuttersvereniging bieden in samenwerking de activiteit Boerengolf aan. Boerengolf is een balspel, waarbij een leren bal met een Boerengolf club bij de afslag wordt weggeslagen in de richting van een met rode vlag gemarkeerde put of hole. Doel van Boerengolf is om de bal in zo min mogelijk aantal slagen in de hole te doen belanden. De Boerengolf baan bestaat uit meerdere holes en bevindt zich op de weide waar ’s winters geschaatst kan worden. Boerengolf kan zowel in groepen als individueel worden gespeeld.

De boerengolf baan en de kantine is in de zomerperiode (april tot en met oktober) op woensdagmiddag tussen 14.00-17.00 en op zaterdag van 10.00-17.00 geopend (reserveren niet nodig).

Entreegeld voor volwassenen is 5 euro, voor kinderen tot 13 jaar 3 euro.

Locatie:
Koelhuisdreef 4
4697 PJ Sint-Annaland

schietarrangement@ssvprinsesjuliana.nl
 

Theetuin & Pluktuin de Jungletuin (200 m)

 

Loop het park af, draai naar rechts, wandel 200 meter, en je staat bij Theetuin De Jungletuin, gelegen naast Kwekerij van Dijke. Geniet in een prachtig groene, tropische tuin van een lekker kopje koffie of thee. Een lekker stukje appeltaart kun je in het weekend bestellen.

Kwekerij van Dijke specialiseert zich in bijzondere tuinplanten maar heeft ook een mooie pluktuin aangelegd vol met de mooiste bloemen. Voor slechts €5,- mag je zelf een bos bloemen plukken. Hoe leuk is dat! Kijk voor de openingstijden op de websiteVan november tot en met februari is de theetuin gesloten.

Theetuin De Jungletuin
Nieuwlandseweg 3
4697 RK  Sint-Annaland

https://www.theetuin-de-jungletuin.nl/

 

Streekmuseum de Meestoof (1,3 km)

Altijd al eens willen weten hoe de mensen vroeger leefden en waar ze werkten? Hoe gingen de mensen vroeger eigenlijk gekleed in de Thoolse klederdracht? Hoe zag een schoolklas eruit in 1910? En hoe leerden de kinderen in die tijd? Streekmuseum De Meestoof geeft een mooi overzicht van het vroegere leven en de cultuur op de eilanden Tholen en Sint Philipsland.

In dit museum, gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Sint Annaland, worden de meekrap, Thoolse sieraden en klederdracht extra in het zonnetje gezet. Ontdek tevens de bijzondere kunst van keramist, schilder en glaskunstenaar Chris Lanooy. Bijzonder is de Noorse woning (geschonken aan Nederland bij de wederopbouw na de watersnoodramp van 1953) die op het terrein staat.

Streekmuseum De Meestoof
Bierensstraat 6
4697 GE Sint-Annaland
Telefoon: 0166-652901/06-22826192

Openingstijden: In het winterseizoen zijn ze gesloten. Vanaf het voorjaar zijn wij van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend. 


Thoolse Streekproductenveiling (2,5 km)

In de zomermaanden juli en augustus kan jong en oud bij de toeristische Streekproductenveiling plaatsnemen in de bankjes en de klok bedienen om een goede prijs af te slaan voor het gewenste streekproduct.

Producenten en leveranciers uit Tholen, Zeeland en de Brabantse Wal zorgen iedere week voor verse en lekkere seizoensgroenten zoals asperges, aardbeien, uien, appels, peren en rood fruit. Daarnaast worden ook echte Thoolse producten zoals boluslikeur, Oosterscheldepaling, kasproducten en bloemen uit de regio geveild. De veilingen worden geleid door een eigen veilingmeester.

De veilingen vinden elke woensdag in de maanden juli en augustus om 11.00 en 14.00 uur plaats.

Groepen vanaf 20 personen kunnen buiten deze tijden en data reserveren. Avonden en zaterdagen behoren tot de mogelijkheden. Bezoekers krijgen koffie aangeboden en krijgen de mogelijkheid om de te veilen producten te proeven.

Streekproductenveiling
Langeweg 11
4697 RE Sint-Annaland

Telefoon: 0166-652901 

Bij geen gehoor: 06-22826192 

 

De standerdmolen (1,5 km)

Een bezoekje waard! De standerdmolen in Sint-Annaland is een naamloze korenmolen uit 1684 aan de Molendijk. Het is een gesloten standerdmolen en heeft een vlucht van 21,80 meter.

Deze molen werd in of rond 1684 gebouwd. Daarmee is dit het oudste maalwerktuig op het eiland Tholen en de oudste nog bestaande molen in Zeeland. De molen werd in 1966 ingrijpend gerestaureerd. 

De molen staat op een pittoresk dijkje tussen het centrum van Sint-Annaland en de haven. Er wordt echt graan gemalen. Op zaterdag is de eigenaar aanwezig en kan je een rondleiding krijgen. De molen is dan ook echt in werking. Ook erg leuk om met kinderen te bezoeken!

In de avond is de molen mooi verlicht.

De molen is op zaterdag en op afspraak te bezoeken.

Molendijk 54 
4697 EV
Sint-Annaland

0166-652167

 

Ontdek sfeervol Stavenisse (8 km)

Wie rondwandelt of fietst door Stavenisse vergaapt zich aan de prachtige geveltjes uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Neem de tijd om dit prachtige voorstraatdorpje te ontdekken. Wandel van de haven naar de hervormde kerk door de Voorstraat waar achter de leilinden het rijke verleden van Stavenisse zichtbaar is.

Maar, bewonder aan de haven eerst de Stavenisse Molen, de korenmolen die Stavenisse sinds 1801 rijk is en het voormalige gemeentehuis op de kop van de haven. Hier vonden de inwoners tijdens de Watersnoodramp van 1953 een veilig heenkomen. Niettemin werd Stavenisse zwaar getroffen en verdronken er 153 mensen. Stavenisse had daarmee de meeste doden te betreuren van heel Tholen.

‘Het Zeemonster’ aan de weg naar Sints-Maartensdijk is het monument dat ons daaraan herinnert. Net als de twee fraaie natuurgebieden die de omgeving van Stavenisse rijk is: de Geulse Weel en het Diepe Gat. In werkelijkheid overblijfselen van deze en eerdere dijkdoorbraken.
De haven van Stavenisse werd na de ramp betiteld als ‘zwakke schakel’ en met sluiting bedreigd. Dankzij hevig verzet werden andere oplossingen gezocht en is Stavenisse inmiddels de veilige haven van veel watersporters en sportvissers.

De wandeling door de fraaie Voorstraat eindigt bij de Hervormde Kerk. Een relatief jong gebouw, maar als u bedenkt dat hij in 1910 de kerk uit 1617 verving, omdat die te klein was.

 

Historische stad Tholen (15 km)

De historische stad Tholen, niet te verwarren met de gemeente Tholen en het eiland met dezelfde naam, ligt op 15 minuten rijden van Sint Annaland. Deze mooie stad met wallen en vesten, en een beschermd stadsgezicht, is zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer je op Chaletparc Krabbenkreek verblijft. De stad werd in de 13e eeuw gesticht, en heeft zijn naam te danken aan het feit dat hier tol geheven kon worden.

Naast historische rijksmonumenten vind je in Tholen ook grote delen van de stadswallen terug in de herkenbare stervorm rondom de stadskern. De walkorenmolen “De Hoop”, gebouwd in 1736, is nog immer in gebruik. Je kunt dit monument iedere zaterdag bezoeken, of wanneer de molen draait.

De stad is prima op eigen gelegenheid te ontdekken. Daarna kun je je neervlijen op een van de vele terrassen en je voeten even rust gunnen.

 

Shoppen in Bergen op Zoom (22 km)

In de historische binnenstad van Bergen op Zoom, op een klein half uurtje rijden van het chaletpark, vind je meer dan 800 monumenten en een grote variatie aan winkels. Je kunt hier cultuursnuiven, naar hartenlust winkelen, culinair genieten, en op terrasjes naar mensen kijken.

Het oude centrum, met haar middeleeuwse straten en pleinen, vormt een prachtig decor tijdens het shoppen. Naast kleine boetiekjes vind je hier ook vele bekende merken, cafés, restaurants en een algehele gezellige sfeer. De ‘Winkelacht’ is een winkelgebied bestaande uit ’t Vierkantje en de Parade – twee lussen die samen een acht vormen. ‘Shop till you drop’ is in Bergen op Zoom zeker mogelijk.

Op vrijdag is het koopavond, dan zijn vele winkels tot 21.00 uur geopend. Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag, dan kun je gratis parkeren in de parkeergarages.

 
Ballonvaren boven Tholen

Op vakantie in Zeeland? Maak het extra bijzonder met een luchtballonvaart. Bekijk het eiland Tholen van boven met deze unieke en onvergetelijke belevenis!

Ballonvaren Zeeland maakt het mogelijk niet ter land of ter zee, maar ter lucht het mooie Tholen te bewonderen.

www.ballonvarenzeeland.nl

Tickets zijn te verkrijgen via info@fanfare-accelerando.nl


De mooiste en schoonste stranden van Nederland

Zeeland heeft maar liefst een kustlijn van 650 kilometer! Ontdek zelf waarom de uitgestrekte stranden van Zeeland tot de mooiste en schoonste van Nederland behoren. 

Sommige stranden zijn kleine baaitjes en sommige stranden zijn kilometers lang. Maar allemaal hebben ze hun eigen charme. Hartstikke leuk dus om eens een ander strand te ontdekken.

Kijk ook eens op: https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/wat-te-doen/stranden/de-mooiste-stranden-van-zeeland


Deltapark Neeltje Jans (60 km)

Nederland ligt voor een groot deel onder zeeniveau, en om een watersnoodramp, zoals die in 1953, te voorkomen, zijn de Deltawerken gebouwd. Deltapark Neeltje Jans, de wereldberoemde stormvloedkering, ligt op slechts een uur rijden van Sint Annaland. De interessante films, exposities en een rondleiding over de dam bieden je inzicht in de geschiedenis en de werking van dit immense bouwwerk.

Deltapark Neeltje Jans is informatief, interactief, en een fantastisch dagje uit voor het hele gezin.

 

Aquapark Neeltje Jans (60 km)

Niet alleen Deltapark Neeltje Jans is de moeite waard, er is ook een groot waterpretpark, een aquarium en dierenshows die je kunt bezoeken.

Jong en oud beleeft gegarandeerd een fantastische dag vol waterpret in het aquapark. Het grote park heeft meerdere watergijbanen en attracties, waterspeelplaatsen en een echte orkaanmachine!

Het aquarium is ook ontzettend indrukwekkend. In het Bluereef Aquarium Zeeland leer je meer over het onderwaterleven dankzij de interactieve presentaties. Je ziet hier onder andere tropische haaien, pijlstaartroggen en prachtig gekleurde zeeanemomen, evenals verschillende dieren uit de Oosterschelde en de Noordzee. Je kunt hier zelfs, onder professionele begeleiding, met een duikkooi tussen de haaien zwemmen en deze voeren.

In de expositie WalvisWereld kom je echt heel dicht bij deze reuzen. De expositie wordt in het futuristische walvispaviljoen gehouden. Dit bouwwerk heeft bovendien verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen.

Je kunt ook spetterende dierenshows bezoeken met in de hoofdrollen de Californische zeeleeuwen Jack, Levi, Clint en Oscar, en zeehonden. En wil je ze van dichtbij zien, of zelfs een visje voeren? Ook dat kan! Kijk op de website voor meer informatie.

https://www.neeltjejans.nl

Middeleeuwse dijken in de ‘Zak van Zuid-Beveland’ (69 km)

Voor wie ze kan lezen vertellen de Zeeuwse dijken het verhaal van een eeuwenoud gevecht tegen het water. Op weinig plaatsen is dit directer te beleven dan in de Zak van Zuid-Beveland, een lieflijk landschap van kronkeldijkjes en knusse polders, dat teruggaat tot in de middeleeuwen.

De Zak van Zuid-Beveland is een verzamelnaam voor het poldergebied dat grofweg onder de lijn ’s- Heerenhoek-Nisse-’s-Gravenpolder ligt. 

 

Bezoek de Keukenhof (125 km)

De Keukenhof in Lisse is het beroemdste bloemenpark van Nederland. Het park ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van ons vakantiepark in Zeeland. Dit is een ontzettend leuk dagje uit voor het hele gezin. Vergeet niet je camera mee te nemen!

De Keukenhof trekt jaarlijks zo’n anderhalf miljoen bezoekers van over de hele wereld, en is daarmee één van de grootste attracties van Nederland. Het park is ongeveer 2 maanden per jaar geopend, van eind maart tot eind mei. In het park staat ieder jaar een ander thema in de spotlight, en maar liefst 7 miljoen bloemen staan dan in volle bloei – een pracht om te zien!

Stationsweg 166A
2161 AM – Lisse
www.Keukenhof.nl


Kijk voor meer tips:

https://www.eilandtholen.nl/recreeren/

 

Was gibt es in der Umgebung zu tun?

Zeeland ...

...wo die Grenze zwischen Land und Meer verschwimmt und die Sonne im Meer versinkt. Wo man Muscheln bei einem guten Glas Wein genießt, während Schiffe in der Nähe vorbeifahren. Wo man noch echte Haifischzähne im Sand findet und die Badeorte authentisch sind. Der Ort, an dem das Meer immer in der Nähe ist. Der Strand liegt hier in der DNA. Das fühlst du, du schmeckst das und du erlebst das.

 

Jumbo-Supermarkt (800 m)

Etwa 10 Gehminuten vom Park entfernt finden Sie einen Jumbo-Supermarkt mit einem sehr umfangreichen Sortiment. Öffnungszeiten:

Montag: 8.00 – 20.00

Dienstag: 8.00 – 20.00

Mittwoch: 8.00 – 20.00

Donnerstag: 8.00 – 21.00

Freitag: 8.00 – 21.00

Samstag: 8.00 – 20.00

Sonntags geschlossen

 

Strand Sint-Annaland (100 m)

Ein öffentlicher Sandstrand ist 3 Gehminuten vom Strandhaus entfernt, wo Sie im Sommer entspannen können. Der Strand fällt flach ab, so dass Kinder sicher am Wasser spielen können.

Bringen Sie Ihre Strandtasche und Ihr Handtuch mit, bauen Sie mit den Kindern Sandburgen und nehmen Sie ein erfrischendes Bad im Wasser. Am Strand gibt es eine Snackbar mit leckeren frischen Pommes.

Hunde müssen vom 1. Mai bis 1. Oktober am Strand an der Leine geführt werden.

 

Tauchen Sie ein in das sauberste Badegewässer Europas (100 m)

Kleine, gemütliche Strände. Davon gibt es viele in Tholen. Geschützt hinter den Deichen können Sie Stunden in der Sonne und am Wasser verbringen. Sie können schwimmen, schnorcheln oder paddeln. Ist das Wasser noch zu kalt? Dann macht es auch Spaß, entlang der Strände nach Muscheln und Meerestieren oder Flaschenpost zu suchen.

Strände auf Tholen

Unsere Tipps:

  • Strand Schelpenhoek (Schelphoekseweg 3, Poortvliet)
  • Bergsediepsluis (Oesterdam in der Nähe der Bergsediepsluis, Tholen)
  • Strand Sint-Annaland (Havenweg, Sint-Annaland)
  • Strand Gorishoek (Kastelijnsweg, Sint-Maartensdijk)

 

Brasserie de Deu-Braek (0 m)

Die Brasserie De Deu-Braek befindet sich im Park und bietet eine wechselnde saisonale Speisekarte mit klassischen Gerichten, die jeden ansprechen. Genießen Sie ein leckeres Mittagessen oder ein gemütliches Abendessen. Die Speisekarte umfasst auch spezielle Gerichte für Kinder und Vegetarier. Bei schönem Wetter können Sie natürlich auch auf der Terrasse Platz nehmen und die Kinder vergnügen sich im Kletterhaus oder auf der Schaukel.

 

Frische Brötchen (0 m)

An der Rezeption können Sie frische Brötchen und Croissants bestellen. Diese können Sie am nächsten Morgen abholen. Genießen Sie ein frisches Frühstück in Ihrem eigenen Garten!

 

Wandern und Radfahren

In Sint-Annaland und auf der Insel Tholen finden Sie endlose Wander- und Radwege. Gehen Sie raus und sehen Sie, wie schön und natürlich die Insel ist. Die Deiche, alten Bauernhöfe, ausgedehnten Polder und Blumenfelder bilden eine schöne Kulisse während Ihrer Reise.

Zeeland ist ideal zum Wandern oder Radfahren geeignet. Sie können Ihre eigene Route anhand der vielen Wander- und Fahrradknotenpunkte in Zeeland, auch in Sint-Annaland und auf der gesamten Insel Tholen bestimmen.

Die VVV-Radroute „Ein Moment für Tholen“ umfasst 76,9, 58 oder 37,5 Kilometer. Diese schöne Themenroute führt Sie vorbei an alten, authentischen Bauernhöfen auf Tholen und Sint-Philipsland. Auf den Höfen gibt es eine Informationstafel, auf der mehr über die Geschichte des Hofes geschrieben wird.

https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/wat-te-doen/fietsen/alle-fietsroutes-in-zeeland

 

Fahrradverleih (0 m)

An der Rezeption können Fahrräder für Erwachsene und Kinder gemietet werden.

Damen- und Herrenrad:

€ 9,- für einen ganzen Tag

€ 5,- für einen halben Tag

Kinderfahrrad:

€ 6,- für einen ganzen Tag

€ 3,- für einen halben Tag

Hunde- oder Kinderwagen:

15 € pro Tag (inkl. Fahrrad)

Handwagen:

€ 5,- für einen ganzen Tag

 

Solex-Verleih und E-Harley-Verleih im Park selbst (0 m)

Die Solex und E-Harleys können für Gruppen ab 2 Personen gemietet werden und jeder Teilnehmer muss mindestens im Besitz eines gültigen Mofa-Scheins sein. Um Enttäuschungen zu vermeiden, reservieren Sie am besten vorab die gewünschte Anzahl an Solexes/E-Harleys und die Pakete. Auf diese Weise können Sie und Ihre Gruppe einen nostalgischen Tag mit Solex oder E-Harley genießen, der durch schöne Dörfer, weite Polder, endlose Deiche, entlang des Wassers und aller anderen Elemente, die die Gemeinde Tholen so einzigartig machen, fährt.

Brasserie de Deu Braek

Nieuwlandseweg 2

4697RK St-Annaland  

0166 – 851945

06 – 40478103

 

Tauchen und Schnorcheln Sint-Annaland (100 m)

Der Tauchplatz 73 befindet sich am Strand von Sint-Annaland, nur 2 Gehminuten vom Strandhaus entfernt. Die beste Zeit zum Tauchen ist hier bei Ebbe, wenn Sie die beste Aussicht haben. Die kahlen Sandflächen des flachen Kanals gehen allmählich in einen wunderschön bewachsenen Boden mit einer Vielzahl von Meeresbewohnern über. Sie können zum Beispiel Krabben und Hummer, Garnelen, Seepferdchen, Schwämme und Seedahlien in vielen Größen und Farben sehen.

Das 60 Meter lange Schiff Le Serpent sank im Grevelingenmeer, eine 45-minütige Fahrt vom Park entfernt. Dieser befindet sich nun in einer Tiefe von etwa 23 Metern. Oder tauchen Sie zum bekannten 'Galjoen Zonder Poen' bei Wemeldinge in der Oosterschelde, ebenfalls eine 45-minütige Autofahrt entfernt. Dieses Wrack liegt 25 Meter unter Wasser.

Der Nationalpark Oosterschelde ist vielleicht am bekanntesten für den farbwechselnden Sepia, einen Tintenfisch, der hier jedes Frühjahr Eier legt. Unzählige Taucher strömen zur Zeelandbrug, der Seite in der Nähe von Ziekikzee, um die paarenden Sepias zu bewundern.

Tauchen in Zeeland ist etwas ganz Besonderes, aber denken Sie an die Strömungen, den Wind und die Gezeiten. Es gibt einige Gewässer, in denen Anfänger sicher tauchen können, aber die meisten Orte erfordern mehr Erfahrung.

 

Der Hafen von Sint-Annaland (300 m)

Sint-Annaland hat einen Yachthafen am Krabbenkreek. Der Yachthafen von Sint-Annaland liegt wunderschön zwischen der Oosterschelde und dem Grevelingen. Jedes Jahr im Sommer findet die Kaoiedag statt, ein Großereignis mit einem maritimen Markt im Hafen, verschiedenen Musikdarbietungen und allerlei Aktivitäten auf dem Wasser. Ein moderner Hafen am Krabbenkreek, der eine offene Verbindung mit der Oosterschelde hat. Dort können Sie auch Boote mieten!

Enjoy Sailing Zeeland

Boulevard 1

4697 BC Sint Annaland

Sankt Annaland

Telefon: 06 – 50745560  

 

Restaurant Buutengaets (400 m)

Sonne, Wind und salzige Luft… Die frische Luft macht hungrig und das können Sie in den Sommermonaten nach dem Segeln auf der schönsten Terrasse am Wasser stillen. Von den meisten Tischen haben Sie einen fantastischen Blick auf das Wasser von Zeeland. Sie blicken auf den Krabbekreek, einen Nebenfluss der Oosterschelde. Ideale Bedingungen, um leckeren Oosterschelde Hummer/Fisch zu essen! Das Restaurant und Clubhaus des WSV Sint-Annaland befindet sich im Yachthafen von Sint-Annaland auf der Insel Tholen.

Sie haben auch überraschende Fleischgerichte auf der Speisekarte und ein Digestif-Menü mit vielen verführerischen Desserts. Die Speisekarte wechselt saisonal, aber es gibt auch ein 3-Gänge-Menü von Buutengaets außerhalb der Speisekarte.

Die Weinkarte zeigt eine Auswahl an Weinen, vielleicht ist der passende Wein für Sie dabei. Jeden Monat gibt es Weiß- und Rotwein des Monats, auch im Glas.

 

SUP auf Tholen (200 m)

Möchten Sie Tholen vom Wasser aus bewundern? Verbringen Sie einen Nachmittag mit sportlichem SUP (Stand-Up-Paddling) mit Catalina SUP! Nach 1 Einführungslektion können Sie an einem schönen Tag die Gewässer auf einem Brett erkunden. Fortgeschrittene Benutzer können sich an Catalina SUP wenden, um ein Board zu mieten.

Catalina SUP bietet jungen Leuten ab 10 Jahren und Erwachsenen Sup-Unterricht und Boards zum Verleih an. Beim SUP stehst du auf einem Sup-Board und hast ein Paddel in der Hand. Sie finden schnell Ihr Gleichgewicht, woraufhin Sie mit ruhiger Geschwindigkeit über das Wasser segeln. Sie können dies alleine oder mit Ihrem Partner tun, aber es macht auch Spaß, in einer Gruppe zu paddeln. In der Zwischenzeit können Sie das schöne Wetter und die schöne Aussicht genießen. Die Aktivität hat einen geringen Einfluss auf den Körper und ist daher für fast jeden geeignet.

Möchten Sie eine Privatstunde oder eine Gruppenstunde für einen Familienausflug buchen? Oder magst du eine Sonnenuntergangstour oder eine Suptour mit dem Hund? Es gibt viele Möglichkeiten und Pakete für Jung und Alt. Es ist ratsam, eine (Gruppen-)Stunde oder Verpflegung zu buchen. Sie können eine Reservierung vornehmen und die Preise über die Catalina SUP-Website einsehen. In Sint-Annaland können Sie am Strand neben unserem Park selbst paddeln.

https://www.2k-music.nl/catalinasup/index.php/locaties

 

Robbensafari (600 m)

Frisia Kreuzfahrten *einzigartig in den Niederlanden: Robbensafari!

Eine große Robbengruppe hat sich auf einer der Sandbänke in der Oosterschelde niedergelassen, wo man bei Ebbe ganz nah herankommen kann. Während der speziellen Robbensafari von Frisia-Kreuzfahrten nehmen sie sich ausgiebig Zeit, um diese schönen Tiere in Ruhe zu genießen. Eine einmalige Gelegenheit!

Die Robbensafari beginnt in Sint-Annaland (2 Stunden, 15 Minuten Fahrt); Gorishoek (Scherpenisse) oder in Zierikzee (Tour von 2 Stunden). Ein Naturerlebnis mit herrlichem Blick auf die längste Brücke der Niederlande (die Zeeland-Brücke) und eine großartige Gelegenheit, Schweinswale (den holländischen Delfin) zu sehen.

 

Tagesausflug nach Zierikzee von Sint-Annaland mit Frisia (600 m)

In den Monaten Juli und August ist es möglich, dienstags von Sint-Annaland nach Zierikzee zu segeln.

Zierikzee ist eine etwa 600 Jahre alte Altstadt. Das sieht man schön in der Innenstadt mit vielen alten Gebäuden. Die historische Stadt hat viele nette kleine Geschäfte, aber auch die größeren Ladenketten wie Xenos, Kruidvat und Hema finden Sie hier.

Im Sommer ist es voller Spaß. Ein Ort, an den viele Touristen und Tagesausflügler kommen. Catering und Terrassen in Hülle und Fülle. Sonntags sind die Geschäfte geschlossen. Natürlich können Sie auch mit Ihrem eigenen Transportmittel nach Zierikzee fahren!

Boulevard / Havenweg

4697 RL St-Annaland

Telefon: +31 (0)166-654321

Handy: +31 (0)6-53470330

 

Akkermans Freizeit & Golf (14 km)

Golfbegeisterte aufgepasst: Nur 15 Autominuten vom Park entfernt liegt Akkermans Golf & Leisure, ein wunderschön angelegter und anspruchsvoller 9-Loch-Par-3-Platz mit Driving Range, Übungsgrüns und einem attraktiven Grand Café. Die Golfplätze mit Höhenunterschieden und kniffligen Wasserspielen bieten sowohl Anfängern als auch erfahrenen Golfern genügend Herausforderungen.

Auf dem Golfplatz im Heensepolder sind Jung und Alt willkommen. Mit einer Tageskarte können Sie alle Einrichtungen nutzen. Kinder unter 12 Jahren spielen in Begleitung einer erwachsenen Begleitperson kostenlos. Natürlich können Sie auch Golfsets, einzelne Golfschläger und Trolleys mieten.

Im stimmungsvollen Grand Café können Sie mit Blick auf das Gelände ein leckeres Mittagessen oder einen Drink genießen und während der Sommersaison am Freitag- und Samstagabend ein köstliches Tagesgericht genießen.

Akkermans Leisure & Golf

Heense Molenweg 23

4655 TB – De Heen

www.akkermansgolf.nl

 

Bauerngolf und Eislaufen (1,2 km)

Der IJsclub Sint-Annaland und die Sharpshooters Association bieten die Farmer's Golf-Aktivität in Zusammenarbeit an. Farmers Golf ist ein Ballspiel, bei dem ein Lederball mit einem Farmers Golfschläger am Abschlag in Richtung eines mit einer roten Flagge gekennzeichneten Pits oder Lochs weggeschlagen wird. Ziel von Farmers Golf ist es, den Ball mit möglichst wenigen Schlägen ins Loch zu bringen. Der Boerengolf-Platz besteht aus mehreren Löchern und liegt auf der Wiese, auf der Sie im Winter Schlittschuh laufen können.

Farmers Golf kann sowohl in Gruppen als auch einzeln gespielt werden. Der Bauerngolfplatz und die Cafeteria sind im Sommer (April bis Oktober) mittwochnachmittags von 14.00-17.00 Uhr und samstags von 10.00-17.00 Uhr geöffnet (Reservierung nicht erforderlich).

Der Eintritt für Erwachsene beträgt 5 Euro, für Kinder bis 13 Jahre 3 Euro.

Ort:

Koelhuisdreef 4

4697 PJ Sint Annaland

schietarrangement@ssvprinsesjuliana.nl

 

Teegarten & Pflückengarten der Dschungelgarten (200 m)

Verlassen Sie den Park, biegen Sie rechts ab, gehen Sie 200 Meter und Sie befinden sich im Theetuin De Jungletuin, das sich neben der Kwekerij van Dijke befindet. Genießen Sie eine schöne Tasse Kaffee oder Tee in einem wunderschön grünen, tropischen Garten. Am Wochenende könnt ihr ein schönes Stück Apfelkuchen bestellen.

Kwekerij van Dijke hat sich auf besondere Gartenpflanzen spezialisiert, hat aber auch einen wunderschönen Pflückgarten mit den schönsten Blumen angelegt. Für nur € 5,- können Sie selbst einen Blumenstrauß pflücken. Wie schön ist das! Die Öffnungszeiten finden Sie auf der Website. Der Teegarten ist von November bis Februar geschlossen.

Teegarten De Jungletuin

Nieuwlandseweg 3

4697 RK St. Annaland

https://www.theetuin-de-jungletuin.nl/

 

Regionalmuseum de Meestoof (1,3 km)

Sie wollten schon immer wissen, wie die Menschen früher gelebt und gearbeitet haben? Wie kleideten sich die Menschen in der Vergangenheit eigentlich in der traditionellen niederländischen Tracht? Wie sah eine Schulklasse 1910 aus? Und wie haben die Kinder damals gelernt? Das Regionalmuseum De Meeeloos bietet einen schönen Überblick über das ehemalige Leben und die Kultur auf den Inseln Tholen und Sint Philipsland.

In diesem Museum, das sich im ehemaligen Rathaus von Sint Annaland befindet, werden Krapp, Schmuck und Trachten in Szene gesetzt. Entdecken Sie auch die besondere Kunst des Keramikers, Malers und Glaskünstlers Chris Lanooy. Das Norwegische Haus (das den Niederlanden während des Wiederaufbaus nach der Flutkatastrophe von 1953 gespendet wurde) auf dem Gelände ist etwas Besonderes.

Regionalmuseum De Meestoof

Bierensstraat 6

4697 GE Sint-Annaland

Telefon: 0166-652901/06-22826192

Öffnungszeiten: Während der Wintersaison geschlossen. Ab Frühjahr haben wir von Dienstag bis Samstag von 14 bis 17 Uhr geöffnet.

 

Thoolse Regionale Produkte Auktion (2,5 km)

In den Sommermonaten Juli und August können Groß und Klein auf den Bänken der touristischen Regionalen Produkte Auktion sitzen und die Uhr bedienen, um einen guten Preis für das gewünschte regionale Produkt zu erzielen.

Erzeuger und Lieferanten aus Tholen, Zeeland und dem Brabantse Wal liefern jede Woche frisches und schmackhaftes Gemüse der Saison wie Spargel, Erdbeeren, Zwiebeln, Äpfel, Birnen und rote Früchte. Außerdem werden echte Thool-Produkte wie Boluslikör, Oosterschelde-Aal, Gewächshausprodukte und Blumen aus der Region versteigert. Die Auktionen werden von einem eigenen Auktionator geleitet.

Die Auktionen finden in den Monaten Juli und August jeden Mittwoch um 11 und 14 Uhr statt.

Gruppen ab 20 Personen können außerhalb dieser Zeiten und Daten reservieren. Abends und samstags sind möglich. Den Besuchern wird Kaffee angeboten und es wird Gelegenheit gegeben, die zu versteigernden Produkte zu probieren.

Auktion lokaler Produkte

Langeweg 11

4697 RE Sint-Annaland

Telefon: 0166-652901

Falls keine Antwort:-206-22826192

 

Die Bockmühle (1,5 km)

Einen Besuch wert! Die Bockmühle in Sint-Annaland ist eine namenlose Getreidemühle aus dem Jahr 1684 am Molendijk. Sie ist eine geschlossene Bockwindmühle und hat einen Gang von 21,80 Metern.

Diese Mühle wurde in oder um 1684 gebaut. Damit ist sie das älteste Mahlwerkzeug auf der Insel Tholen und die älteste erhaltene Mühle in Zeeland. 1966 wurde die Mühle aufwendig restauriert.

Die Mühle steht auf einem malerischen Deich zwischen dem Zentrum von Sint-Annaland und dem Hafen. Echtes Getreide wird gemahlen. Samstags ist der Besitzer anwesend und Sie können eine Tour machen. Die Mühle ist tatsächlich in Betrieb. Auch sehr schön mit Kindern zu besuchen!

Abends ist die Mühle schön beleuchtet.

Die Mühle kann samstags und nach Vereinbarung besichtigt werden.

Molendijk 54

4697 EV St. Annaland

0166-652167

 

Entdecken Sie das stimmungsvolle Stavenisse (8 km)

Wer durch Stavenisse spaziert oder radelt, wird die schönen Fassaden aus dem 17., 18. und 19. Jahrhundert bestaunen. Nehmen Sie sich die Zeit, dieses schöne Dorf an der Frontstraße zu entdecken. Spazieren Sie vom Hafen zur reformierten Kirche durch die Voorstraat, wo die reiche Vergangenheit von Stavenisse hinter den Linden sichtbar ist.

Bewundern Sie aber zuerst die Stavenisse Molen am Hafen, die seit 1801 in Stavenisse ansässige Getreidemühle und das ehemalige Rathaus an der Spitze des Hafens. Hier fanden die Bewohner während der Flutkatastrophe von 1953 einen sicheren Hafen. Trotzdem wurde Stavenisse schwer getroffen und 153 Menschen ertranken. Stavenisse erlitt somit die meisten Todesfälle von ganz Tholen.

„Das Seeungeheuer“ an der Straße nach Sints-Maartensdijk ist das Denkmal, das uns daran erinnert. Genauso wie die beiden wunderschönen Naturschutzgebiete in der Nähe von Stavenisse: das Geulse Weel und das Diepe Gat. In Wirklichkeit Reste dieser und früherer Deichbrüche.

Nach der Katastrophe wurde der Hafen von Stavenisse als „schwaches Glied“ bezeichnet und von der Schließung bedroht. Dank heftigem Widerstand wurde nach anderen Lösungen gesucht und Stavenisse ist heute der sichere Hafen für viele Wassersportler und Angler.

Der Spaziergang durch die schöne Voorstraat endet an der Reformierten Kirche. Ein relativ junges Gebäude, aber wenn man bedenkt, dass es 1910 die Kirche von 1617 ersetzte, weil es zu klein war.

 

Historische Stadt Tholen (15 km)

Die historische Stadt Tholen, nicht zu verwechseln mit der Gemeinde Tholen und der gleichnamigen Insel, ist eine 15-minütige Fahrt vom Sint Annaland entfernt. Diese schöne Stadt mit Wällen und Wällen und einem geschützten Stadtbild ist auf jeden Fall einen Besuch wert, wenn Sie im Chaletparc Krabbenkreek übernachten. Die Stadt wurde im 13. Jahrhundert gegründet und verdankt ihren Namen der Tatsache, dass hier Maut erhoben werden konnte.

Neben historischen Nationaldenkmälern finden Sie in Tholen auch große Teile der Stadtmauer in der erkennbaren Sternform rund um die Innenstadt. Die 1736 erbaute Walkmühle „De Hoop“ ist noch heute in Betrieb. Sie können dieses Denkmal jeden Samstag oder während des Mühlenbetriebs besuchen.

Die Stadt lässt sich wunderbar auf eigene Faust entdecken. Anschließend können Sie es sich auf einer der vielen Terrassen gemütlich machen und Ihren Füßen eine Pause gönnen.

 

Shoppen in Bergen op Zoom (22 km)

Im historischen Stadtzentrum von Bergen op Zoom, eine halbe Autostunde vom Chaletpark entfernt, finden Sie mehr als 800 Denkmäler und eine Vielzahl von Geschäften. Hier kann man Kultur genießen, nach Herzenslust shoppen, kulinarische Köstlichkeiten genießen und auf Terrassen die Leute beobachten.

Die Altstadt mit ihren mittelalterlichen Gassen und Plätzen bildet eine schöne Kulisse zum Einkaufen. Neben kleinen Boutiquen finden Sie hier auch viele bekannte Marken, Cafés, Restaurants und eine insgesamt gemütliche Atmosphäre. Die 'Winkelacht' ist ein Einkaufsviertel bestehend aus 't Vierkantje und der Parade – zwei Schleifen, die zusammen eine Acht bilden. „Einkaufen bis zum Umfallen“ ist in Bergen op Zoom sicherlich möglich.

Am Freitag ist Late Night Shopping, wenn viele Geschäfte bis 21 Uhr geöffnet haben. Jeden letzten Sonntag im Monat ist Sonntags-Shopping, danach können Sie kostenlos in den Parkhäusern parken.

 

Ballonfahren über Tholen

Im Urlaub in Zeeland? Machen Sie es mit einer Heißluftballonfahrt zu etwas ganz Besonderem. Betrachten Sie die Insel Tholen von oben mit diesem einzigartigen und unvergesslichen Erlebnis! Ballooning Zeeland ermöglicht es, das schöne Tholen nicht an Land oder auf See, sondern in der Luft zu bewundern. www.ballonvarenzeeland.nl

Tickets sind erhältlich über info@fanfare-accelerando.nl

 

Die schönsten und saubersten Strände der Niederlande

Zeeland hat eine Küstenlinie von 650 Kilometern! Entdecken Sie selbst, warum die weitläufigen Strände von Zeeland zu den schönsten und saubersten der Niederlande gehören.

Einige Strände sind kleine Buchten und einige Strände sind kilometerlang. Aber sie alle haben ihren eigenen Charme. Es ist also wirklich schön, einen anderen Strand zu entdecken.

Schauen Sie auch unter: https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/wat-te-doen/stranden/de-mooiste-stranden-van-zeeland

 

Deltapark Neeltje Jans (60 km)

Die Niederlande liegen größtenteils unter dem Meeresspiegel, und die Deltawerke wurden gebaut, um eine Flutkatastrophe wie die von 1953 zu verhindern. Der Deltapark Neeltje Jans, das weltberühmte Sturmflutwehr, ist nur eine Autostunde von Sint Annaland entfernt. Die interessanten Filme, Ausstellungen und eine Besichtigung des Staudamms geben einen Einblick in die Geschichte und Funktionsweise dieses gewaltigen Bauwerks. Deltapark Neeltje Jans ist informativ, interaktiv und ein fantastischer Tagesausflug für die ganze Familie.

 

Aquapark Neeltje Jans (60 km)

Nicht nur Delta Park Neeltje Jans ist einen Besuch wert, es gibt auch einen großen Wasser-Freizeitpark, ein Aquarium und Tiershows, die Sie besuchen können.

Im Aquapark erleben Groß und Klein garantiert einen fantastischen Tag voller Wasserspaß. Der große Park verfügt über mehrere Wasserrutschen und Fahrgeschäfte, Wasserspielplätze und eine echte Hurrikanmaschine!

Auch das Aquarium ist sehr beeindruckend. Im Bluereef Aquarium Zeeland erfahren Sie dank der interaktiven Präsentationen mehr über die Unterwasserwelt. Hier sehen Sie tropische Haie, Stachelrochen und wunderschön gefärbte Seeanemonen, sowie verschiedene Tiere aus der Oosterschelde und der Nordsee. Sie können sogar mit einem Tauchkäfig unter professioneller Aufsicht mit den Haien schwimmen und sie füttern.

In der Ausstellung WalvisWereld kommt man diesen Giganten ganz nah. Die Ausstellung findet im futuristischen Walpavillon statt. Dieses Gebäude hat auch mehrere nationale und internationale Preise gewonnen.

Sie können auch aufregende Tiershows mit den kalifornischen Seelöwen Jack, Levi, Clint und Oscar sowie Robben besuchen. Und möchten Sie sie aus der Nähe sehen oder sogar einen Fisch füttern? Auch das ist möglich! Weitere Informationen finden Sie auf der Website.

https://www.neeltjejans.nl

 

Mittelalterliche Deiche im 'Zak van Zuid-Beveland' (69 km)

Für diejenigen, die sie lesen können, erzählen die Deiche von Zeeland die Geschichte einer alten Schlacht gegen das Wasser. Kaum ein Ort kann dies direkter erleben als im Zak van Zuid-Beveland, einer lieblichen Landschaft aus gewundenen Deichen und gemütlichen Poldern aus dem Mittelalter.

Der Zak van Zuid-Beveland ist eine Sammelbezeichnung für das Poldergebiet, das etwa unterhalb der Linie 's-Heerenhoek-Nisse-'s-Gravenpolder liegt.

 

Besuchen Sie den Keukenhof (125 km)

Der Keukenhof in Lisse ist der bekannteste Blumenpark der Niederlande. Der Park ist etwa anderthalb Autostunden von unserem Ferienpark in Zeeland entfernt. Dies ist ein toller Tag für die ganze Familie. Vergessen Sie nicht, Ihre Kamera mitzubringen!

Der Keukenhof zieht jedes Jahr rund eineinhalb Millionen Besucher aus der ganzen Welt an und ist damit eine der größten Attraktionen der Niederlande. Der Park ist ca. 2 Monate im Jahr von Ende März bis Ende Mai geöffnet. Im Park wird jedes Jahr ein anderes Thema in Szene gesetzt und nicht weniger als 7 Millionen Blumen stehen in voller Blüte - eine Schönheit zu sehen!

Stationsweg 166A

2161 AM – Lisse

www.Keukenhof.nl

 

Suchen Sie nach weiteren Tipps: https://www.eilandtholen.nl/recreeren/